2024. április 25. csütörtök, Márk nap van. Holnap Ervin nap lesz.

Újabb turisztikai beruházás valósult meg Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Újabb turisztikai beruházás valósult meg Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. A közel 1,5 milliárdos, 100%-os vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően a már meglévő turisztikai attrakciók innovatív kínálati elemekkel bővültek.

 

A projekt része volt az AQUARIUS élményfürdő előtti parkban kialakításra kerülő szökőkútpark kialakítása hang- és fény effektekkel, térrekonstrukcióval, kerékpárkölcsönző és szerviz pont kialakítása, 15 elektromos kerékpár beszerzése.

 

Trambulinpark épült a Szódaház utca előtti játszóparkban és a Blaha Lujza sétányon található játszótéren. Új parkolók épültek, és a meglévő parkolók felújításával tovább javult a parkolási lehetőség. Megtörtént 3 db nyilvános illemhely telepítése. Egy nagyszabású zöldfelület rekonstrukció részeként pedig 64 lombhullató fát, 16 örökzöld fát, 1879 cserjét és 503 évelő növényt ültettek el.

 

27 294 m2 területen történt gyepesítés. Öntözőhálózatot telepítettek, megújult a termelői piactér és a zenepavilon. A Tófürdő bejárata és a Székelykapu előtt már meglévő szökőkutakat hosszanti csobogó kiépítésével kötötték össze, itt is megvalósult a térburkolati-, és zöldfelületi rekonstrukció.

 

A projektnek köszönhetően megvalósult Sóstógyógyfürdő zöldterületeinek minőségi fejlesztése. A parkolási infrastruktúra fejlesztésével a fő turisztikai attrakciók elérhetősége könnyebb és hatékonyabb lett. A termelői piactér megújításával a jövőben színvonalas körülmények között lesz lehetőség a helyi termékek bemutatására, értékesítésére, tematizált események szervezésére. A fejlesztések közvetlen és közvetett hatásai révén az idelátogatókat több attrakció és élmény várja. A pályázat keretében megvalósult gyógyhelyfejlesztés célja a turisztikai szezon meghosszabbítása, hiszen a fejlesztésekkel egész évben igénybe vehető, piacképes szolgáltatások, attrakciók jöttek létre.

 

- Megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek