2021. április 10. szombat, Zsolt nap van. Holnap Leó, Szaniszló nap lesz.

Újabb vakcinaszállítmány érkezett a megyébe

Kedden újabb négyszáz darab oltóanyag érkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. A mostani szállítmány Moderna és AstraZeneca vakcinákat tartalmazott, ezeket egyrészt a háziorvosok, másrészt a kórházak fogják megkapni, írja a nyíregyháza.hu. Ahhoz, hogy gördülékenyen haladjon a munka, fontos az együttműködés, szerencsére ez a megyében adott - közölte Román István kormánymegbízott. Az oltási kedv egyre nagyobb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, a szakemberek azt látják, azok is regisztrálnak, akik korábban valamiért nem akartak.

 

Dr. Szabó Tünde, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője elmondta: A Moderna vakcinákat a járásokon keresztül a háziorvosok kapják meg, akik ’A’ oltásként használják, illetve a szociális otthonok  befejezhetik a B oltásokat a Modernával azoknál, akik már eddig megkapták az első oltást. Az AstraZenecánál van egy kis változás, nem a háziorvosok fogják megkapni, hanem a kórházak, akik egy táblázat alapján besorolják az embereket, majd SMS-ben fogják megkapni a behívásukat.

 

A háziorvosok továbbra is meghatározott listák alapján, krónikus betegségek és a meghatározott korcsoportok szerint sorolják be a pácienseiket és telefonon értesítik azokat, akiket oltásra várnak a rendelőkbe. (fotó: Balázs Attila/MTI)

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

További helyi hírek