2019. augusztus 25. vasárnap, Lajos, Patrícia nap van. Holnap Izsó nap lesz.

Városnap - Szelektív Szombattal, sztárvendégekkel a Kossuth téren

Városnapi programsorozat várja az érdeklődő nyíregyháziakat a város újratelepítésének 266. évfordulóján május 17-én és 18-án, a Kossuth téren. Természetesen idén is lesz „Szelektív Szombat” elnevezésű családi vetélkedőnap és a gasztronómia, valamint a tirpák ízek világának bemutatása sem marad el. A rendezvényt május 18-án, este 19 órától a Hooligans együttes élő koncertje zárja. A városnapról a sajtó képviselőit dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, dr. Ulrich Attila Nyíregyháza alpolgármestere és Petró Árpád, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője tájékoztatta.

 

A programsorozat első elemeként, a nyíregyháziak számára fontos, identitástudatot erősítő helyi értékek képviselőinek, a Nyíregyházi Települési Értéktárba újonnan felvett nemzeti értékek értékgondnokainak emléklapot ad át dr. Kovács Ferenc polgármester a Városháza dísztermében május 17-én 9 órától. De a nap folyamán lesz még ünnepi megemlékezés és koszorúzás, és eredményt is hirdetnek az előzetesen meghirdetett rajzpályázaton.

 

A városnap kiemelt vendége lesz Ivano-Frankivsk, ugyanis már 15 évre nyúlik vissza az ukrán város és Nyíregyháza partnervárosi kapcsolata – hangsúlyozta a város polgármestere.

 

A tájékoztatón Petró Árpád kiemelte: - Immár 11. alkalommal kerül megrendezésre május 18-án a Városnap keretein belül a „Szelektív Szombat” elnevezésű családi vetélkedőnap, amelynek fókuszában a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése áll. A vetélkedőnap kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmas szórakozást kínál, hiszen már 13 játékos „állomáson” tehetik próbára a résztvevő családok ügyességüket, valamint szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukat a Kossuth téren.

 

Május 18-án a „Szelektív Szombat” tanulságos és gyakorlatias játékai mellett lufis bohóccal, arcfestőkkel, kukás-konténeres autó bemutatóval, kézműves sátorral és sok-sok érdekes programmal várják a résztvevőket. A fellépők között olyan neves előadók is szerepelnek majd, mint az Alma Zenekar, a Mentha Projekt, Unique – Völgyesi Gabi, valamint este 19 órától a Hooligans Együttes ad élő koncertet – emelte ki dr. Ulrich Attila.

 

A hagyományokat folytatva, a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulói idén is megsütik a Város tortáját, amit az érdeklődő városlakók is megkóstolhatnak május 18-án szombaton, a Kossuth téren. Idén egy minden eddiginél nagyobb, a szabolcsi tejfölös diótorta nevet viselő, 2500 szeletes finomságot készíti el több mint harminc cukrász tanuló. A torta a tirpák hagyományokat követi, modern köntösben.

 

A városnap kísérőrendezvénye a XI. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sajtószolgálat –

További helyi hírek