2024. június 16. vasárnap, Jusztin nap van. Holnap Alida, Laura nap lesz.

Sebességlassító bordát helyeztek el Oroson a Tornácos utcán. Azt remélik a bordától, hogy mérsékeltebb tempóban közlekednek majd az arra járók.

 

Egy távhő akna felújítását kezdte meg a Nyírtávhő a Bethlen Gábor utcán. Ezért felbontották a járda és a kerékpár út egy szakaszát. Az autósok is számíthatnak a külső sávban részleges forgalomkorlátozásra.

 

Megkezdődött az aszfaltozás az M3-as autópálya le-fel hajtóján a Debreceni út felől. A közlekedőknek legalább 2 hétig forgalomkorlátozásra kell számítaniuk. A kivitelező a Debreceni út felett átívelő autópályahídon állagmegóvási munkálatokat is végez, ez is befolyásolja a munkálatok hosszát. Kérik az autósok türelmét.

 

Megsüllyedt a burkolat az Inczédy sor és a Bocskai utca csomópontjában. A veszélyes útszakaszra táblák figyelmeztetnek. Az arra közlekedők mindkét irányba forgalom korlátozásra számítsanak. Az Inczédy soron a belső sávot lezárták, kérik az autósok türelmét és megértését.

 

Nyár végéig egyirányúsították a régi 4-es főutat. A korlátozás lakott területen belül és lakott területen kívül is érvényes. A kivitelező egy szennyvíz-nyomócsövet helyez itt el, ezért lett szükség a korlátozásra. Az útszakaszon a megengedett maximális sebességet 30 km/h-ra csökkentették.

 

Gyalogátkelőhely kialakítása miatt forgalom- és sebességkorlátozásra kell számítani a 4-es főúton Kőlaposnál. Arra kérik az arra közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. A szakemberek június 17-én (hétfőn) aszfaltmarási munkálatokat végeznek majd. A munkálatok miatt az arra közlekedőknek tárcsás forgalomirányításra kell majd számítani és 40 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

 

Folytatódnak a munkálatok a külterületeken. A Nyíregyháza-Kótaj elnevezésű összekötő úthoz, azaz a Buji úthoz csatlakozó Mátyásbokor külterületi közút kiépítetlen szakaszának építése, valamint a Mátyásbokor úthoz csatlakozó Csernyikbokor út kiépítetlen szakaszának kivitelezése zajlik. A munkálatok során szakaszos útlezárásokra kell számítani mindkét útszakaszon. A beruházás a tervek szerint nyárra elkészül.

 

A Nyírvv munkatársai fokozott figyelmet fordítanak a balesetveszélyt okozható fák ápolására. A munkálatok a város különböző pontjain folytatódnak.  A Magyar Közút üzemmérnöksége fűnyírást, fűkaszálást végez a vármegye területén. 

 

Tartsák be a sebességhatárokat, használják a  biztonsági öveket mert  a rendőrség civil kocsikból is dolgozik, és a levegőből akár 50 méter magasságból DRÓNOK segítségével  látja  a szabályszegőket, és bünteti. 

 

 

Jó utat, biztonságos hazatérést kívánunk!