2019. augusztus 23. péntek, Bence nap van. Holnap Bertalan nap lesz.

Kedden elkezdődött a Debreceni út Kígyó utcától körútig tartó szakaszának felújítása. Az első munkafázisban a szegély melletti útburkolat bontásával a csapadékcsatorna építés előkészítő munkálatai zajlanak. Az arra közlekedőknek útszűkületre, előzési tilalomra és 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítaniuk.

 

A Vasvári Pál utca Rákóczi utca- körút közötti szakaszán jelenleg a szegély bontása, építése, a buszöböl bontása van folyamatban, várhatóan pénteken kerül sor a főpálya marására. A marógép átmeneti útszűkületet és forgalom lassulást okoz majd. A Vasvári Pál utca körút és Stadion utca közötti szakaszán a szegélykő bontásán és építésén dolgoznak, itt is útszűkületre, előzési tilalomra és sebességkorlátozásra kell számítani.

 

A Rákóczi utcán folyamatban van az új buszöböl építése a parkoló felőli oldalon, és a buszöböl bontása a piac felőli oldalon. Ezen az útszakaszon várhatóan szombaton kerül sor a főpálya marására. A marógép átmeneti útszűkületet és forgalom lassulást okoz majd. A Bethlen Gábor utcán ezen a héten a kapubeállók helyreállításán, a buszmegálló peron térburkolásán, szerdán már az aszfalt kiegyenlítő réteg beépítésén dolgoznak. Ezt követi majd az aknák szintbeemelése. Továbbra is útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben

 

Kistelekiszőlőben megkezdődött a Kulcsár utca aszfaltossá építése, jelenleg a szivárgó rendszer kialakításán dolgoznak, kisebb forgalomkorlátozás mellett. Oroson a Naspolya közben útalapot építenek, Örökösföldön az Angyal utcában csapadékvíz elvezető, a Nád utcában útalap építése van folyamatban. Borbányán ezen a héten aszfaltozzák a Kőműves utcát.

 

A munkálatok idején valamennyi helyszínen kérjük a közlekedők, a gyalogosok és a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek.

 

Jó utat, biztonságos hazatérést kívánunk!