2021. április 10. szombat, Zsolt nap van. Holnap Leó, Szaniszló nap lesz.

Fokozottan ellenőrzi a rendőrség a lakó, pihenő övezeteket, mert ott áthaladni nem lehet, csak célforgalomra használni, és a 20/km/ órás sebességkorlátozást is be kell tartani az autósoknak.

 

A Kállói úton, a lakott területen kívül rázópadkát építenek ki, ezért a Magyar Közút a forgalmat korlátozta, előreláthatólag a jövő hét végéig jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

Forgalmi rend változás lépett életbe a Csipke utca a Csipke köz, Kígyó utca között egyirányú lett a Kígyó utca felé. Figyeljék a kihelyezett jelzőtáblákat, ne megszokásból közlekedjenek.

 

Tart a körforgalmak építése Napkornál, és Leveleken, jelzőlámpa irányítja a forgalmat, gyakran torlódik a kocsi sor, csak úgy, mint a 38-as főúton Tokajnál, ahol felújítják a Tisza hidat, illetve Tokaj és Rakamaz között aszfaltoznak a 9-es és a 11-es km. között, csak félpályán halad a forgalom.

 

Dolgoznak az Antal bokori és a Róka bokori út felújításán, ezen kívül Nyírszőlős és a Kótaji elágazás között, előzési, megállási tilalom, sebességkorlátozás van érvényben.

 

A Garibaldi, Sóstói út kereszteződésében a megsüllyedt fed lap helyreállítását végzik, sebesség korlátozás, előzési tilalom van mind két irányban. 

 

Eltört az egyik sínpár a Tokaji úti vasúti átjáróban, a MÁV ideiglenes átjárót épített, a hibát pénteken hárítják el, fokozott figyelemmel vezessenek az arra haladók.

 

Még mindig bóják jelzik az úthibát a Garibaldi, Sóstói út találkozásánál, ami nehezíti a balra kanyarodást. 

 

A Szegfű utcán egy szakaszon egy társasház építése miatt le van szűkítve a kerékpár és a gyalogút, óvatosan vezessenek ezen a szakaszon.

 

További korlátozásra számítsanak a gyalogosok és a kerékpárosok a Bethlen Gábor utcánál. A hittudományi főiskola mellett építik a Görögkatolikus Múzeumot és Szent Atanáz Tanulmányi Házat.

 

A Czuczor Gergely utcán az oltópontnál polgárőrök segítik a ki, és a behajtást, legyenek figyelmesek az arra közlekedők. 

 

Fokozott figyelemmel közlekedjenek a Munkácsy Mihály tér, és a Munkácsy Mihály utcán, ahol 30km/ órás sebességkorlátozás van érvényben, csak úgy, mint a Bukarest és a Moszkva utcákon is.

 

A Benczúr, Bessenyei terek környékén a megengedett maximális sebesség 30 km/ óra.  Emellett megállni tilos táblát helyeztek ki a Bessenyei téren, a színházzal szemben. Ne megszokásból közlekedjenek az említett szakaszon.

 

A tavaszias idő be köszöntével elkezdődött a földutak karbantartási munkája Nyíregyházán.

 

Városszerte folyamatosan  javítják az úthibákat, de így is sok helyen vannak még gödrök kátyúk, főleg a Malom előtt az iparvágányon áthaladók vezessenek nagyon óvatosan, mert az úthiba nem csak balesetveszélyes, de a járművekben is kárt tehet. 

 

A jó idő beköszöntével jelentősen nőtt a kétkerekű járművel közlekedők száma az utakon, fokozott figyelemmel vezessenek a közelükben, a kerékpárosok pedig tartsák be a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat, hogy mindenki biztonságban elérje úti célját. 

 

Jó utat, biztonságos hazatérést kívánunk!