2021. június 20. vasárnap, Rafael nap van. Holnap Alajos, Leila nap lesz.

Az M3-as autópálya több szakaszán is lokális burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2021. június 21 és 24 között, hétfőtől csütörtökig. Hétfőtől szerdáig az autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hatvan térségében, míg csütörtökön az autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán Nagyfüged térségében zajlik majd munkavégzés. A 8 és 16 óra közötti munkálatok ideje alatt a forgalom egy sávra szűkül, továbbá 80 km/órás sebességkorlátozást is bevezetnek a szakemberek.

 

A NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei 2021. június 18-án (pénteken) az Erdő sor 2-6. szám mögötti zöldfelületen végeznek faápolási munkálatokat.

 

A VÉDA kapuk kamera rendszerét cseréli a Magyar Közút a Pazonyi út és a Hunyadi utcai csomópontban, forgalom korlátozásra kell számítani a munkálatok idején.

 

Nyíregyházán közlekedők hosszabb menet időre készüljenek csapadék elvezető rácsok szintbe helyezési munkái miatt az Orosi úton a városból kifelé vezető sávban a Tüzér, és a Szarkaláb utcáknál, a város irányába pedig a Pompás utcától a Virágfürt utcáig. A Debreceni út egy szakaszán, és a Vasgyár utca 2 számnál is ez a munka jelent akadályt

 

Jelentős a forgalom a 41-es főútvonal kivezető szakaszán is, csapadékelvezetők helyreállítását végzik, útszűkületre és 30 km/h sebességkorlátozásra készüljenek a Tüzér utca előtti szakaszon és a Szarkaláb utcánál, a belváros irányában közlekedők pedig a Pompás utca után soroljanak a belső sávba, ugyanis egészen a Virágfürt utcáig tart a korlátozás.

 

Forgalom és sebességkorlátozásra készüljenek a Május 1 tér, Garibaldi utca kereszteződésénél ahol a NYÍRTÁVHŐ végez munkálatokat

 

Megkezdődött az útfelújítás a Tölgyes utcán Sóstógyógyfürdőtől a Csongor utcáig. Jelenleg a padka felújításán dolgoznak a szakemberek, ezután kezdik a kátyúk helyreállítását, még a jövő héten is forgalom korlátozásra kell számítani. 

 

Tartanak az útépítési munkák Vajdabokorban, jelenleg az Ereszalja, a Szarka, és a Cinke utcákon dolgoznak, de ősz végére 18 utca kap új aszfaltburkolatot és a csapadékvíz elvezetést is megoldják Nyíregyháza külső területein

 

Megsüllyedt az aszfalt a Kodály Zolán utcában, a helyreállítás idejére a zsákutca forgalmát mindkét irányból lezárták.

 

A Kincs köznél 30 km/ó sebességkorlátozás lépett életbe, fokozott figyelemmel közlekedjenek az arra haladók.

 

Turisztikai fejlesztési munkálatok miatt lezárták Sóstón a Hungest Hotel, és a Svájci lak közötti parkolókat, a munkálatok várhatóan őszre fejeződnek be, az arra látogatókat angol és magyar nyelvű táblák segítik. 

 

Ma is folytatódik a burkolati jelek festése, több helyszínen, nagyforgalmú csomópontokban is. Forgalomkorlátozás mellett dolgoznak a szakemberek, kellő oldaltávolsággal kerüljék ki az ott dolgozókat.

 

A Törzs utcán is legyenek körültekintőek, itt váltakozó irányban lehet közlekedni, 30 km-es sebességkorlátozás, előzési tilalom van érvényben.

 

Hosszabb menetidőre készüljenek  a Kállói, Tünde utcán közlekedők a körforgalom építése miatt, ahol jelző őrök irányítják a forgalmat. 

 

Felújítják a Tiszavasvári úti felüljárót, első ütemben a Nyíregyházi erőmű felőli rész lezárásra került. A felüljáró északi oldalán egy, egy sávon haladhat irányonként a forgalom és a gyalogos közlekedés is ezen az oldalon lesz biztosítva. A Kerék utca forgalmi rendje is  megváltozott, figyeljék a közlekedési táblákat a híd alatt

 

Tartanak az útfelújítási munkák a Butykai úton Újfehértó irányába,és a Buji úton, valamint Nyírszőlős és a Kótaji elágazás között, forgalom és sebességkorlátozás mellett.

 

Tart a körforgalmak építése Napkornál, és Leveleken, jelzőlámpa irányítja a forgalmat, gyakran torlódik a kocsi sor, csak úgy, mint a 38-as főúton Tokajnál, ahol felújítják a Tisza hidat, illetve Tokaj és Rakamaz között aszfaltoznak a 9-es és a 11-es km. között, csak félpályán halad a forgalom.

 

További korlátozásra számítsanak a gyalogosok és a kerékpárosok a Bethlen Gábor utcánál. A hittudományi főiskola mellett építik a Görögkatolikus Múzeumot és Szent Atanáz Tanulmányi Házat.

 

Fokozottan ellenőrzi a rendőrség a lakó, pihenő övezeteket, mert ott áthaladni nem lehet, csak célforgalomra használni, és a 20/km/ órás sebességkorlátozást is be kell tartani az autósoknak.

 

Több felé végeznek kátyúzási munkát a város területén, ezenkívül zajlik a csomópontokban felszerelt jelzőlámpák tavaszi karbantartása, a munkaterületeknél ideiglenes forgalomkorlátozásra, lassabb haladásra számítsanak. 

 

Jó utat, biztonságos hazatérést kívánunk!