2022. augusztus 7. vasárnap, Ibolya nap van. Holnap László nap lesz.

A Debreceni út Kígyó utca és a Hatzel tér közötti munkálatok miatt ideiglenes forgalom elterelésre számítsanak, és a parkolás is tiltva lesz szakaszosan a parkoló sávban. A Derkovits utca felújításán is dolgoznak a Dugonics utcától a Tiszavasvári útig, forgalom és sebességkorlátozás mellett, de lesz amikor teljes sávlezárás mellet végzik a munkát. Az Ó szőlő u. a 99/a szám mögött a NYÍRTÁVHŐ hiba elhárítási munkája miatt felbontották a járdát, korlátozott a gyalogos forgalom.

 

Folyamatban van a Szélsőbokori út felújítása. A kivitelező tájékoztatása szerint, jelenleg a csapadékcsatorna építésén dolgoznak. Ennek kapcsán egy keresztező szennyvízvezeték kiváltása szükséges, ezért a Szélsőbokori út 14. szám környezetében teljes útzár lesz augusztus 6-án (szombaton). A munkálatok ideje alatt a kerülő út a Kőris és Ív utcák irányában lehetséges. Ezen a napon a menetrendszerűen közlekedő autóbuszok is kerülő úton közlekednek majd.

 

Elkezdődtek a Luther utca, és a Debreceni út Kígyó utcáig tartó szakaszának felújítási munkálatai. A kivitelező tájékoztatása szerint a munkálatokra szakaszosan kerül sor, amelynek első ütemében az ideiglenes forgalomtechnika kiépítése a Debreceni út - Hatzel tér és Kígyó utca közötti szakaszán történt meg. Augusztus 3-tól az út páros oldalán a szegélykő bontás és építés kezdődik meg ideiglenes forgalomelterelés mellett. A parkolósávban a munkavégzés idejére (7:00-16:30) szakaszosan tiltva lesz a parkolás.

 

Torlódásra készüljenek a járművezetők a meglévő útmunkák környékén, többek között a Debreceni úton, ahol kátyúzási munkákat végeznek, ezért a szélső sávot lezárták, a Mező utcán az akna fed lapok szintbe helyezése miatt, valamint a Törzs utcán, itt az aszfaltozási munkák jelentenek akadályt! 

 

Szilárd burkolatot kap a Futó köz, mintegy 160 méteren lesz aszfaltburkolat. A munkálatok során a közmű áthelyezésén, és a nyomvonal kialakításán dolgoznak a szakemberek az ott lakók és az arra közlekedők legnagyobb megelégedésére. 

 

A Báthory utcán burkolat felmarást végeznek, egyirányú a forgalom a munka végzés idején, a kihelyezett jelző táblák szerint közlekedjenek. 

 

A Csemete utcán is útfelmarás lassítja a közlekedést a vasúti átjáró után forgalom és sebességkorlátozás van érvényben, fokozott figyelemmel közlekedjenek az arra haladók.

 

A Meggyfa utcán a csapadékvíz elvezető kiépítésén dolgoznak, a munkálatok átmeneti forgalom korlátozást okoznak a Palánta utcán is, kérik az ott lakók és az arra közlekedők megértését, türelmét. 

 

Folynak a Széchényi úton útfelújítási munkák, továbbra is előzési tilalom, 30as sebességkorlátozás van érvényben! Vezessenek óvatosan, körültekintően, tartsák be mindenütt a sebességhatárokat.   

 

A Szélsőbokori úton tartanak az útfelújítási munkák előkészületei, jelenleg közmű munkák folynak, ezért mindkét irányból forgalom korlátozás van érvényben.

 

A Szarvas utcán aszfaltoznak a Kereszt és az Arany János utca közötti szakaszon, a forgalmat jelző őr irányítja. A munkálatok ideje alatt a  Kiss Ernő utcáról, és a Csipke köz felől tilos a behajtás a Szarvas utcára. A Szarvas utca Kereszt és Arany János utca közötti szakaszon a parkolás is tilos, tartsák be.

 

A Nádor utcán forgalom korlátozás van érvényben, a Szent István utca felől le van zárva, a Róka utca felől pedig zsák utca.

 

Megállási tilalmat vezettek be a Mikszáth Kálmán utcán a Czuczor Gergely és a Kállói út közötti szakaszon. 

 

A Színház utcán tartanak a csapadékvíz elvezetési rendszer rekonstrukciós munkák. A Szabolcs utca felől a Színház utcára (Móricz Zs. Színház felé) zsákutca táblát helyeznek ki, csak az ingatlan tulajdonosok tudják megközelíteni az utca ezen szakaszát, részükre a kétirányú forgalom biztosított lesz. A Bessenyei tér felől a Színház utca felé megszűnik a behajtani tilos korlátozás, itt is zsákutca tábla lesz kihelyezve. Csak az ingatlan tulajdonosok tudják megközelíteni az utca ezen szakaszát, részükre a kétirányú forgalom biztosított lesz. A korlátozások várhatóan augusztus 31-ig maradnak érvényben. A kivitelező addig is kéri a Színház utcán lakók, oda gépjárművel közlekedők fokozott figyelmét, türelmét és megértését.

 

Tartanak a Tiszavasvári úti felüljáró felújítási munkálatai is. 

 

A város több pontján folytatódik a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése, így a Korong, és a Gömb utcákon, amit forgalom és sebességkorlátozás mellett végeznek

 

Tartsák be a sebességhatárokat, használják a  biztonsági öveket mert  a rendőrség civil kocsikból is dolgozik, és a levegőből akár 50 méter magasságból DRÓNOK segítségével  látja  a szabályszegőket, és bünteti. 

 

Jó utat, biztonságos hazatérést kívánunk!