2022. május 19. csütörtök, Ivó, Milán nap van. Holnap Bernát, Felícia nap lesz.

Műszaki hiba történt a csapadékvíz elvezető rendszerben a Szegfű utcán, lezárták az egyik Örökösföld felé vezető forgalmi sávot. A NYÍRSÉGVÍZ szakemberei dolgoznak a hiba megszüntetésén,  fokozott figyelemmel, időben soroljanak át a másik sávba.

 

Új korszerű táv hő csöveket helyeznek el az Ó szőlő utcán a NYÍRTÁVHŐ szakemberei, mintegy 220 méteres szakaszon. A járdát már felbontották, korlátozott a gyalogos, a kerékpáros és időnként a jármű forgalom is.

 

Fokozott figyelemmel közlekedjenek a Szabolcs utcán ahol egy újabb szakaszon forgalomkorlátozás mellett dolgoznak,  cserélik a  szegélykövet, kérik, hogy ne parkoljanak az érintett területen. 

 

Ideiglenesen új helyre kerültek a buszmegállók a Széchenyi utcán az útfelújítási munkálatok miatt, óvatosan vezessenek az arra közlekedők.

 

A Törzs utcán is tart a közműhálózat kiépítése, és most az út másik oldalán a Református templommal szemben is felbontották a járda és kerékpárút egy szakaszát a sportpálya előtt. A Törzs utcáról egy új út is épült az új óvoda oldalánál, ami  a lakó, pihenő övezetet köti össze a Thököly Imre utcánál. 

 

A Család utcai körforgalomban egy megsüllyedt közmű fed lapot cserélnek ki a NYÍRVV szakemberei forgalom korlátozás mellett. A Semmelweis utcai csomópontban ezért le van szűkítve a forgalmi sáv.

 

A Négyes huszárok útján a Pazonyi útig közmű munkálatok  miatt forgalom és sebességkorlátozás van érvényben.

 

A belvárosban megkezdték a csomópontokban a jelzőlámpák karbantartását, ez idő alatt a jelzőlámpák ki lesznek kapcsolva, a munka végeztével újra működnek, fokozott figyelemmel vezessenek az érintett csomópontokban. 

 

Forgalmi tükröt helyeztek el a Korányi Frigyes utcán a Jósika Miklós kereszteződésben. A berendezés a gyalogosok, és a kerékpárosok biztonsága érdekében került ki, így nő a beláthatóság a kereszteződésben. 

 

Stop tábla került kihelyezésre a Pacsirta – Bethlen Gábor út sarkon, valamint a Pacsirta utcán, végig 30-as korlátozás van érvényben!

 

A Szarvas utcán a meglévő útfelújítási munkák miatt a parkolók egy részét lezárták, illetve megállási tilalmat vezettek be!

 

A NYÍRVV munkatársai változó helyeken javítják a téli időjárás okozta úthibákat, forgalomkorlátozás mellett!

 

Gázvezeték korszerűsítését végzik az Eötvös utca környékén, emiatt nem lehet az Eötvös utcára kanyarodni a Luther utcáról, figyelmesek legyenek! 

 

Elkezdődött a Rozsrétszőlő bekötőút felújítása. A munkaterület átadását követően a kivitelezés fakivágási munkálatokkal kezdődik, jelzőőrös irányítás mellett.

 

Elkezdődött a Szent István utca felújítása. A gépjárműforgalom elől lezárták a Szent István utca András utcai kereszteződés, és a Nádor utcai körforgalom közötti útszakaszt. A lezárt útszakaszon kizárólag célforgalom esetén, az ott lakók és dolgozók számára biztosított a ki-, és behajtás. A lezárt útszakaszt a Bocskai utcán lehet elkerülni. A forgalomtól elzárt útszakasz járdáin a gyalogos közlekedés továbbra is biztosított lesz. A bevezettet forgalomkorlátozás alapján a Szent István utcán a Luther utca felől érkezők csak balra, az András utcára közlekedhetnek tovább. A Bocskai utca felől nem lehet behajtani az András utcára, valamint tilos lesz a Hunyadi utcáról egyenesen tovább haladni az András utcára.

 

Elkezdődött a Széchenyi utca felújítása. A munkálatok során a Bessenyei tér és a Szabolcs utca közötti szakasz jobb és bal oldalán a parkolók lezárásra kerülnek. A kapubejáróknál az ingatlanokra történő bejutást biztosítják.

 

Folytatódnak a Korong utcai zárt csapadékvíz-elvezető csatorna építési munkálatai. A munkavégzés idején az utca teljes hosszában útszűkületek várhatóak. A Korong utcán lakók számára biztosított a ki és behajtás, munkaidőben eseti pontszerű lezárások előfordulnak.

 

A város külső útjain a tavaszi munkák miatt egyre több mezőgazdasági munkagép közlekedik, fokozott figyelemmel, nagyobb követési és oldaltávolságot tartva vezessenek a közelükben.

 

Fokozott figyelemmel vezessenek a gyalogátkelők, kétkerekű járművek közelében, főleg az elektromos rollereknél, mert nem biztos, hogy a használójuk tudja, és betartja e a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat. 

 

Tartsák be a sebességhatárokat, használják a  biztonsági öveket mert  a rendőrség civil kocsikból is dolgozik, és a levegőből akár 50 méter magasságból DRÓNOK segítségével  látja  a szabályszegőket, és bünteti. 

 

Jó utat, biztonságos hazatérést kívánunk!