2021. november 30. kedd, Andor, András nap van. Holnap Elza nap lesz.

Nagyfelületű útfelújítás kezdődött a Nagyvárad utcán, aszfaltfelmarással indul a  munka, forgalom és sebességkorlátozásra készüljenek az arra haladók.

 

A Tompa Mihály utcán is útfelújítás lesz, kérik az autósokat,ne parkoljanak az utcán, sőt a sátorgarázsokat is el kell bontani a munkavégzés idejére, amiről értesítették az érintetteket. A munkálatok várhatóan dec. 20-ra készülnek el. 

 

Folytatódik a járdaépítési, felújítási program, a Malom utca egy részén már elkészült az aszfaltburkolat, a munkálatok a hét végéig tartanak, forgalom korlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek.

 

A Sóstói erdőben az Erdei tornapályán is végeznek faápolási, fakivágási munkát, a balesetveszélyes egyedeket távolítják el, az arra közlekedők megértését, türelmét kérik a munkavégzés idejére.

 

Tart a járdaépítés az Alma utcán forgalom korlátozás mellett, és a csapadékvíz elvezető rendszer építése a Korong utcán, emiatt a Korong utca ideiglenesen zsákutca lett, csak a Palánta utca felől hajthatnak be. 

 

A kivitelező tájékoztatása szerint megfelelő ütemben halad Nyíregyházán a Tiszavasvári úti felüljáró felújítása,  November 20-tól (szombattól) az aktuális munkafolyamatok miatt akár naponta változó forgalom átterelésekre, és ezzel együtt időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk, az arra közlekedőknek.

 

Fokozott figyelemmel vezessenek a Korányi Frigyes utcán, mert a Kalevala sétány és a Vietorisz utca között 30- as sebességkorlátozó táblát helyeztek ki. A táblák kihelyezése a biztonságosabb gyalogos és kerékpáros közlekedést szolgálja.

 

Tilos megállni az Ungvár sétány és a Korányi szerviz út  között, mivel az ott parkoló autók csúcsidőben nehezítették a folyamatos haladást.

 

A Bujtos utca, Hunyadi utca kereszteződésében  csőtörés miatt munkálatokat végez a NYÍRTÁVHŐ.

 

A Zenta és a Zimonyi utcákban csatorna ellenőrzést, és tisztítást végeznek, a mérő kocsik miatt időnként forgalomkorlátozás van, legyenek türelmesek az adott szakaszokon.

 

Megállni tilos a Vértanúk terén a páros oldalon, ezen túl sem a közlekedési sávban sem az útpadkán nem lehet megállni amire tábla is figyelmeztet.

 

Újabb parabolatükör segíti a biztonságosabb közlekedést, ezúttal a Margaréta és az Alma utca kereszteződésében. 

 

Parabola tükröt helyeztek el a Kond utca és a Honfoglalás utca kereszteződésben, ezzel is segítik  a biztonságosabb közlekedést. 

 

Újabb parabola tükröt szereltek fel, ezúttal a Hadház, és a Debreceni út kereszteződésében segíti a biztonságosabb közlekedést.

 

Fokozott figyelemmel közlekedjenek az Irinyi János utcán,30 km/órás sebességkorlátozása vezettek be mindkét irányban, valamint a zsákutcában is.

 

Fokozott óvatossággal vezessenek a fás, erdős területek mentén, mert ilyenkor ősszel az úttestre hullott falevelek veszélyesen csúszóssá teszik az utat, elsősorban kanyarodáskor, és fékezéskor válhat nagyon veszélyessé.

 

Fokozott figyelemmel vezessenek a Varsó és a Rákóczi út között, ahol 30 – as sebességkorlátozás van érvényben, és tehergépkocsival csak célfuvar esetén hajthatnak be.

 

Járda építési munka jelent időnként akadályt a Kemecsei út, Berenát utca összekötő szakaszán és a Fürdő utcán. 

 

Örökösföldön a Hajdú utca is lakó, pihenő övezet lett, a Szalag utcáig érvényes a forgalom és sebességkorlátozás.

 

A Törzs utcán az új Református Templomnál építkezés zajlik, az ott dolgozó munkagépek időnként akadályozzák a gyalogos és a kerékpáros forgalmat.

 

Tartanak a nagyszabású útfelújítások Nyíregyháza több pontján ahol felmarták az aszfaltot, építik a csapadékcsatorna rendszert, szintbe helyezik a közmű fedeleket, majd más egyéb kiegészítő munkák után új aszfaltburkolatot kapnak Oros, Borbánya, Kisteleki szőlő, Rozsrét szőlő, Nyírszőlő egyes útjai. 

 

Fokozott figyelemmel vezessenek a gyalogátkelők, és a kétkerekű járművek közelében, amiből egyre több félével közlekednek, sokszor nagyon veszélyesen a különféle rollerekkel, nem csak a saját, hanem mások testi épségét is veszélyeztetik. 

 

A rendőrség szarvas veszélyre figyelmezteti az autósokat, főleg a fás, erdős területek mentén kell a szarvasok megjelenésére számítani, az alkonyati  éjszakai órákban, november végéig. 

 

A város külső, alsóbbrendű útjain fokozott figyelemmel vezessenek, mivel az őszi mezőgazdasági munkák miatt gyakran nagykiterjedésű munkagépek is közlekednek az utakon, és a kerekeikről lehulló föld szennyezi a burkolatot, növeli a balesetveszélyt. 

 

Jó utat, biztonságos hazatérést kívánunk!