2024. április 19. péntek, Emma nap van. Holnap Konrád, Tivadar nap lesz.

A RAILPOL akció eredményei

RAILPOL felkérésére „25. 24BLUE Rail Action Day” elnevezéssel a rendőrség nemzetközi vasúti ellenőrzést tartott Magyarországon 2023. március 21-én 7 óra 30 perc és március 22-én 7 óra 30 perc között.

 

A nemzetközi vasúti rendőri ellenőrzés fő célja a személyszállító vonatok, a vasúti szerelvények rendőri ellenőrzése, a fémlopások megelőzése a vasúti infrastruktúra - különösen a fém vezetékek és műtárgyak - védelme érdekében, az engedéllyel, illetve illegálisan működő színesfém kereskedések, valamint a közúti színesfém szállítmányok ellenőrzése, az illegális migráció és ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés, valamint a vasúti kocsikat károsító erőszakos, garázda, vandál cselekmények megelőzése, megszakítása, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni fellépés volt.

 

A rendőrség az együttműködő szervezetekkel lebonyolított akció ideje 645 személyvonat, 104 tehervonat és 659 vasútállomás, megállóhely bűnügyi és közbiztonsági ellenőrzését hajtotta végre, melynek során a rendőri szervek összesen 22 fővel szemben tettek büntetőfeljelentést, 34 főt állítottak elő és 89 főt fogtak el. További 77 esetben indult szabálysértési eljárás, 315 személlyel szemben 4 260 000 Ft összegben helyszíni bírságot, 92 fővel szemben 1 830 000 Ft összegben közigazgatási bírságot szabtak ki. 174 színesfém kereskedést ellenőriztek.

 

Az akcióban a magyar rendőrök mellett a Polgárőrség, a MÁV fegyveres biztonsági őrség, a Nemzeti Adó és Vámhivatal, a Győr-Sopron-Ebenfurt Vasút Zrt. vasútbiztonsági munkatársai, valamint szlovák, német és osztrák rendőrök is részt vettek.

 

- police.hu -

További belföldi hírek