2024. április 30. kedd, Katalin, Kitti nap van. Holnap Fülöp, Jakab nap lesz.

Két győzelem, egy vereség az AQUA SE hétvégi mérlege

Vasárnap hazai medencében ugrottak vízbe az Országos Vízilabda Bajnokság A2 osztály B csoportjában az AQUA SE Nyíregyháza játékosai. Az U14-es és az U16-os csapat győzelemmel örvendeztette meg a szurkolókat, az U18-as csapat vereséggel zárt.

 

Az AQUA SE U16-os csapata nyitotta a mérkőzések sorát. Esélyeshez méltóan kezdett az együttes, a végére kicsit kiengedve is biztosan hozta a kötelező győzelmet. Az U18-as csapat vereséget szenvedett. A döntő pillanatokban határozottabb volt az ellenfél, pedig lett volna esély egy szoros végjátékra.

-   A serdülő meccset jól kezdtük és hamar elléptünk a vendégektől, a végére saját magunknak nehezítettük meg a mérkőzést. Ebben az erős csoportban, ahol vagyunk nem szabad megnyugodnunk a biztos vezetés tudatában sem és végig koncentrálnunk kell. Az ifi mérkőzést jól kezdtük és ezzel megleptük az ellenfelünket. A végére elfogyott az erő és a döntő szituációkban higgadtabbnak kell lennünk. Nincs olyan, hogy vesztett állás. Egy percig sem szabad feladni semmit sem. Minden összecsapás a fejlődésünket szolgálja még akkor is, ha nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, mert az ellenfél nagyobb vagy gyorsabban úszik.  Képesek vagyunk bravúrokra és ennek tudatában kell lejátszani a hátralévő mérkőzéseinket. – mondta Hatvani Péter az AQUA SE vízilabda szakedzője.

 

Az AQUA SE U14-es csapata következett. Nagyon összeszedett, fegyelmezett és főleg eredményes játékkal valósággal kiütötte ellenfelét a gyermek csapat. A mérkőzéssel kapcsolatban Éder Zsolt edző így értékelt:

-   Nagyon készültünk erre a meccsre, győzni akartunk! Látva a fiúk elszántságát, az edzéseken végzett munkát, emlékezve első budapesti találkozónkra, ahol vesztett állásból fordítva nyertünk az Oázis ellen, magabiztos győzelemre számítottam. Most nagyszerűen játszottunk, szinte maradéktalanul betartották a fiúk a megbeszélteket, minden fontos taktikai megoldásunk működött, így nem is maradt el a biztos győzelem. A játék képe alapján a gólkülönbség sem túlzó. Gratulálok a fiúknak!

 

- AQUA SE -

További helyi hírek