2024. április 29. hétfő, Péter nap van. Holnap Katalin, Kitti nap lesz.

Kör, kör, ki játszik… matematikát?

Új esztendő, új lehetőségek! A Sóstói Múzeumfalu 2024-ben újabb komplex tehetséggondozó programot indított útjára. A Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával 3 nyíregyházi óvodából 12 óvodás korú tehetségígéret 16 alkalommal látogat el a Múzeumfaluba, ahol a 6-7 éves gyerekek találkozhatnak az etnomatematika különös, csodálatos és izgalmakkal teli világával.

 

A projektben partnerek a Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda, a Búzaszem Nyugati Óvoda Benczúr Téri Tagintézménye és a Búzaszem Nyugati Óvoda székhelyintézménye. Mindhárom intézmény a szülők hozzájárulásával, az óvodapedagógusok közreműködésével, egy megfigyelési szempontsor alapján azonosította a tehetségígéreteket.

 

A foglalkozások során az életkori sajátosságok figyelembevételével, játékos feladatok egyesítik a matematikai és néprajzi ismereteket, segítve ezzel a program legfőbb célkitűzését a matematikai-logikai képességek fejlesztését, gazdagítását. Olyan tevékenységek várják a fiatalokat, melyek a múzeumszocializáció alappillérei is egyben, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a projektben résztvevő gyerekek érdeklődő és nyitott múzeumlátogatók lehessenek a jövőben.

 

Négy tematikai egység, a játékok-, az állatok-, a pásztorok- és Fazékország világa hívja a foglalkozásokra az ovis tehetségígéreteket.   A színes programkavalkádnak kiegészítő eleme egy kirándulás, melynek állomásai a debreceni Vojtina Bábszínház és az Agóra Tudományos Élményközpont lesznek.

 

Egy másik lazító program egy interaktív családi nap a szülők bevonásával a Sóstói Múzeumfaluban.  A 32 órás komplex tehetséggondozó projekt várható eredménye, hogy az ovis tehetségígéretek motivált, bátor, egészséges önismerettel rendelkező, társaikkal együttműködő, a matematikát kihívásnak tekintő, motivált és nyitott gyermekként várják a jövő kihívásait.

További helyi hírek