2023. február 3. péntek, Balázs nap van. Holnap Csenge, Ráhel nap lesz.

Káposztás csülök

1 nagyobb db sertéscsülök
400 ml Gluténmentes sör
Ízlés szerint Himalája só
1 szál sárgarépa
1 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 tk egész bors
1 tk egész kömény
1 kg savanyú káposzta
2 ek kókuszolaj

Elkészítés: A káposztás csülök elkészítéséhez a csülköt felöntjük a Gluténmentes sörrel és annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, beledobjuk a répát, a hagymát, a fokhagymákat, a babérlevelet, a borsot és a köményt. Felforraljuk, és 1 órán át lassan bugyogtatva előfőzzük. A káposztát kifacsarjuk, majd egy tepsibe tesszük. A csülköt kivesszük a léből, megkenjük a kókuszolajjal, majd a bőrét bedörzsöljük nagyszemű sóval. A maradék levet leszűrjük, és félreteszünk belőle 2-3 merőkanálnyit. A káposztára rátesszük a fokhagymákat, a répát, a babérlevelet, a hagymát, és felöntjük a félretett főzőlével, majd ráhelyezzük a csülköt, lefedjük alufóliával, és 150 fokos sütőbe helyezzük 1,5 órára. Ha lejárt az idő, feltesszük a hőmérsékletet 230 fokra, és további 30 perc alatt pirosra sütjük.

További rami konyhája