Hozzávalók:
600 g cukkini
4 db tojás
50 g reszelt cheddar sajt
100 g reszelt trappista
12 evőkanál mandulaliszt
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bazsalikom, oregánó
8 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
3 evőkanál szezámmag
Kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit besózzuk és 15 perc pihentetés után kinyomkodjuk belőle az összes folyadékot. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtokat, az aprított friss bazsalikomot, az oregánót és a zúzott fokhagymát. Alaposan elkeverjük, ezután hozzáadjuk a mandulalisztet és a gluténmentes zsemlemorzsát is, majd újra összekeverjük, így formázható masszát kapunk.
Diónyi golyókat formázzunk a masszából, majd mandulalisztbe, lazán felvert tojásba és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába panírozzuk őket duplán. Egy serpenyőben bő kókuszolajat hevítünk, majd mikor bepaníroztunk minden cukkinigolyót, aranybarnára sütjük őket.