2024. december 21. szombat, Tamás nap van. Holnap Zéno nap lesz.

Lecsós tarja

Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli tarja
Himalája só, bors
4 ek kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
3 db paradicsom
2 db paprika
2 ek sűrített paradicsom
1 tk fűszerpaprika
Ízlés szerint őrölt kömény
500 ml víz
köretként quinoa vagy barnarizs ajánlott

Elkészítés:
A tarja mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és 2 evőkanál kókuszzsíron, magas hőmérsékleten megpirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabba az edénybe rakunk még 2 evőkanál kókuszzsírt, és üvegesre pároljuk benne az apróra vágott hagymát. Ezután jöhet rá a kockákra vágott paradicsom és paprika. Sózzuk, borsozzuk, 3-4 percig főzzük, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával és az őrölt köménnyel elkeverjük, majd felöntjük vízzel.

Addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek és besűrűsödik, közben még hozzáadunk vizet, ha elfőtte a levét. Amikor szép sűrű a lecsó, belerakjuk a hússzeleteket, plusz még vizet és lassan, fedő alatt 20 percig főzzük. A quinoat megfőzzük, majd ezzel tálaljuk a lecsós tarját.

További rami konyhája