2022. június 25. szombat, Vilmos nap van. Holnap János, Pál nap lesz.

Csupazöld finomfőzelék mentesen
Hozzávalók:
400 dkg zöldborsó
2 db karalábé
2 db cukkini
20 dkg friss spenót
1 csomag zöld spárga
2 db fokhagyma
1 csokor újhagyma
6 dl víz
2,5 dl cukormentes kókusztej
1 pici gyömbér
2 csokor petrezselyem
2 csokor kapor
Ízlés szerint himalája só és bors
Kókuszzsír
Keményítő helyett 2 tk kanál konjak liszt
 
Elkészítés:
Egy lábasban felhevítjük a kókuszzsírt, és üvegesre dinszteljük felaprított újhagymát, fokhagymát és gyömbért.
Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott karalábét, spárgát átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és kb 12 perc alatt majdnem készre főzzük. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit és a zöldborsót és a feldarabolt spenót leveleket, majd kb 5 percig főzzük meg. Végül hozzáadjuk a kókusztejet és a 2 tk kanál konjak lisztet, amivel sűrűsíteni fogjuk. Csomómentesre keverjük és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet és kaprot. Jó étvágyat hozzá, isteni finom!
 
 

További rami konyhája