Hozzávalók:
300 ml mandulatej
3 db cukkini
1,5 tk gluténmentes sütőpor
3 db házi tojás
2 evőkanál olívaolaj
150 g mandulaliszt
himalája só, bors
Tálaláshoz:
Vegánföl
Fokhagyma
Elkészítés:
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd hagyjuk 10 percet állni. A mandulatejbe keverjük a citromlevet, és ezt is hagyjuk állni kn 4 percet.
Kinyomkodjuk a cukkinit, majd egy nagy tálban összekeverjük a tojással és a borssal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a mandulatejet, végül pedig az olívaolajat. 10 percet hagyjuk állni, majd enyhén kiolajozott serpenyőben, a klasszikus módon palacsintaként megsütjük. Ízlés szerint fokhagymás vegaföllel tálalhatjuk.
Ha édességként akarjuk fogyasztani nyugodtan, lehet cukormentes lekvárral tálalni azzal is szuper!