2024. december 21. szombat, Tamás nap van. Holnap Zéno nap lesz.

Fokhagymás szűzpecsenye

Hozzávalók:
60 dkg szűzérme
1,5 dl fehérbor 
3 gerezd fokhagyma 
1 dl olívaolaj 
1 teáskanál paleo mustár
Ízlés szerint himalája só, bors 
2 ág rozmaring 

Elkészítés:
A szűzpecsenyét tisztítsd meg, hártyázd le, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be, majd kend be jól a borssal, a mustárral, a préselt fokhagymával elkevert olajjal.Lehetőség szerint pihentesd a pácban legalább három órán át. Így jól összeérnek az ízek, a hús pedig omlósabb lesz. 

Kevés zsiradékkal kikent tepsibe rakd, majd locsold meg borral, és rakj mellé  rozmaringágat. Fóliázd le, tedd az előmelegített sütőbe, és süsd puhára 40-45 perc alatt.

További rami konyhája