2024. szeptember 17. kedd, Zsófia nap van. Holnap Diána nap lesz.

Ismét lesz SzakMAfeszt

Szeptember 18-án ismét Szakma Feszt Nyíregyháza belvárosában. Az érdeklődők több helyszínen, tematikus utcákon és sétányokon barangolva ismerkedhetnek meg a különböző közép- és felsőfokú szakmák világával. Nemcsak diákokat, hanem felnőtteket, sőt, óvodáskorú gyermekeket is várnak. A programhoz idén csatlakozik a Vármegyei Kormányhivatal is. A rendezvény segíti az itt élő pálya-, szakma és iskolaválasztás előtt álló általános, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulóit a pályaválasztásban, valamint azon felnőtteknek is iránymutatást ad, akik nem rendelkeznek szakmai végzettséggel, vagy pályakorrekciót terveznek.

 

 

Újdonság, hogy idén már online formában is bárki bekapcsolódhat az eseménybe, egy QR kód segítségével. Az utcák egy-egy téma köré szerveződnek, ahol az iskolák a gazdasági szereplőkkel együtt mutatják be a nyíregyházi szakmai kínálatot.  Idén is szakMafeszt futással, és Kossuth téri flashmobbal indul a program. A szakmák a nagyszínpadon is bemutatkoznak, valamint kulturális és sportprogramok is lesznek. 

 

Az esemény kísérőprogramjaként kerül megrendezésre a "Nyitott gyárak" program, ahol a nyíregyházi  cégek megnyitják kapuikat, és bárki bepillantást nyerhet a gyárak mindennapjaiba.

 

- Sz-Sz-B megyei Sajtószolgálat -

 

További helyi hírek