2024. április 26. péntek, Ervin nap van. Holnap Zita nap lesz.

Kacsasülthöz Vörösboros Kacsamájas szalonnás mártás

Kacsasülthöz Vörösboros Kacsamájas szalonnás mártás

 

Hozzávalók:

15dkg Kacsamáj

10dkg Császárszalonna 

2,dl Száraz vörösbor

5dkg Bambuszrost liszt 

5dkg Kókusz vaj 

1dl Olívaolaj

1 fej Vöröshagyma 

1 csokor petrezselyem 

Fűszerek: Babérlevél, Himalája só, Kakukkfű

 

Így készítsd el a Kacsamájas mártást:

 

A kacsamájat egy kevés kókusz olajon megpirítjuk. Amikor kész összetörjük, majd a felét a májnak a durvára vágott hagymával és felkockázott szalonnával  összekeverjük, és az egészet megpirítjuk egy kevés kókuszolajban.

Mikor megpirult rászórjuk a bambuszrost lisztet, száraz vörösbort,és egy kevés vizet, hogy könnyen keverhető legyen.

Hozzáadjuk a fűszereket és közepes tűzön felforraljuk.

Mikor kész, átszűrjük egy apró lyukú szűrőn.

A megmaradt kacsamájat hozzáadjuk a leszűrt mártáshoz.

 

Eközben az egész kacsát a sütőben ropogosra sütöttük amikor elkészült a kisült zsírját a mártáshoz öntjük.

Tálaláskor szeletekre vágjuk a kacsát és a mártással leöntve tálaljuk..

Jó étvágyat! Gladiátor Rami 

További rami konyhája