Hozzávalók:
60 dkg lazac
2-3 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint himalája só, bors
4 evőkanál bio olívaolaj
2 evőkanál kókuszvaj
3 tk kapribogyó
2,5 dl mandulatejszín
15 dkg koktélparadicsom
10 dkg bébi spenót
8 dkg növényi parmezán sajt
Elkészítés:
A lazacszeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk. Kivesszük őket és félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe beletesszük a kókuszvajat, majd az apróra vágott fokhagymát és kapribogyót. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomokat.
Amint a paradicsomok elkezdenek megpuhulni elkeverjük a mandulatejszínt a vízzel, majd a paradicsomokra öntjük. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Legvégül belekeverjük a reszelt sajtot és a bébispenótot.Jó étvágyat