Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
500 g darált hús
100 g barna rizs
1 db tojás
Ízlés szerint himalája só és bors
Mártáshoz:
30 g mandulaliszt
40 g kókuszzsír
100 g sűrített paradicsom
Ízlés szerint himalája só
bazsalikom, oregánó
2 evőkanál eritrit
Elkészítés:
Első lépésként gyúrjuk össze a húsgombóc összes hozzávalóit. Formázzunk belőle gombócokat. Közben forraljuk fel vizet picit sózzuk. Ha forr, tegyük bele a gombócokat és főzzük őket kb 20 percig. Ezalatt készítsük el a mártást. Kókuszzsíron készítsünk rántást a mandulalisztből. Ha kész, keverjük bele a sűrített paradicsomot, eritritett és még kétszer annyi vizet. Ezután ízesítsük ízlés szerint sóval és bazsalikommal. A gombóc főzővizével hígíthatjuk tovább. Végül amikor a gombócok elkészültek, akkor bele forgatjuk a mártásba és máris fogyaszthatjuk.