
Hozzávalók:
200 g quinoa
150 g spenót
3 gerezd fokhagyma
3 db házi tojás
1 teáskanál útifűmaghéj
120 g növényi sajt
25 g növényi parmezán
1 negyed citrom leve
Olívaolaj
Ízlés szerint himalája só, bors
Paprika szósz:
2 db kápia paprika
2 db kaliforniai paprika
4 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint himalája só és bors
2 db paradicsom
1 csokor bazsalikom
Ízlés szerint petrezselyem
Elkészítés:
A quinoát 20 perc alatt bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezután olívaolajon kicsit megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a spenótot, majd 2 perc pirítás után elzárjuk, egy deszkán felaprítjuk és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a quinoával, tojással, lereszelt sajtokkal, útifűmaghéjjal, citromlével és hagyjuk állni egy kicsit a masszát. Kisebb korongokat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 200 fokos sütőben kb 18 perc alatt megsütjük.
A szószhoz a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héja, aztán kiszedjük és ha kihűl, lehúzzuk a héját, és nagyobb darabokra vágjuk. Ezután az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a darabolt paradicsommal és vízzel, felforraljuk, beleszórjuk az apróra vágott bazsalikomot, és petrezselymet 20 percig rotyogtatjuk.