Hozzávalók:
500 g darált hús
4 db cukkini
5 fej gomba
200 g reszelt növényi sajt
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml paradicsomszósz
1 kávéskanál oregánó,bazsalikom
Ízlés szerint: himalája só,bors
Elkészítés:
A cukkinit kb. 2-3 mm vastagon legyaluljuk, majd lobogó sós vízben forrázzuk.
A forró vízből kivéve egy száraz konyharuhára tesszük őket, hogy felitassuk a felesleges vizet.
A finomra vágott hagymát kókusz olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Magas hőfokon folyamatosan kevergetve pirítjuk. Amikor elfőtt róla a lé akkor hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és magas hőfokon pirítjuk.
Ezután öntjük rá a paradicsomszószt, majd a fűszereket, sót, borsot és a reszelt fokhagymát. Addig főzzük, amíg sűrű húsos ragut nem kapunk.
A rétegezést a raguval kezdjük. Erre két rétegben rakjuk a cukkinit, megint ragu, megint cukkini. Addig ismételjük, amíg minden alapanyagunk el nem fogy. A rétegezést raguval kell bezárjuk.
A tetejét szórjuk meg sajttal és 190 C-ra előmelegített sütőben süssük készre úgy 20 perc alatt.