2024. április 24. szerda, György nap van. Holnap Márk nap lesz.

Rakott savanyú káposzta

Hozzávalók:
600 g darált hús 
700 g savanyú káposzta 
1 db hagyma 
250 g főtt quinoa 
Ízlés szerint füstölt szalonna 
Ízlés szerint fűszerek
Himalája só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
Vegán sajt, tejföl... 

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott szalonnát lepirítjuk. Ennek a zsírjába rakjuk bele a lecsepegtetett káposztát. Egy kicsit pároljuk.
A szalonnát át tettem egy másik serpenyőbe és jöhet rá az apró kockákra vágott hagyma. Miután üvegesre pirult beletettem 1 kanál piros paprikát és a húst is. Fehéredésig pirítjuk és utána fűszerezzük. Nagyon pici chilli pelyhet is lehet hozzáadni. 
Eközben a quinoat megfőzzük. Mire a quinoa kész, a husi is. Ezt a kettőt összekeverjük és még picit együtt is pirítjuk és újra fűszerezzük.
Közben a káposzta is félkész lett. Jöhet a rétegezés. Alsó réteg a káposzta fele lesz, majd erre tesszük a hús-qouina keveréket. Ennek a tetejére jön a maradék káposzta. Utána tejfölt teszünk és arra pedig sajtot reszelünk.
170 fokon 35 percig sütjük. 
 

További rami konyhája