
Hozzávalók:
600 g darált hús
700 g savanyú káposzta
1 db hagyma
250 g főtt quinoa
Ízlés szerint füstölt szalonna
Ízlés szerint fűszerek
Himalája só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
Vegán sajt, tejföl...
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott szalonnát lepirítjuk. Ennek a zsírjába rakjuk bele a lecsepegtetett káposztát. Egy kicsit pároljuk.
A szalonnát át tettem egy másik serpenyőbe és jöhet rá az apró kockákra vágott hagyma. Miután üvegesre pirult beletettem 1 kanál piros paprikát és a húst is. Fehéredésig pirítjuk és utána fűszerezzük. Nagyon pici chilli pelyhet is lehet hozzáadni.
Eközben a quinoat megfőzzük. Mire a quinoa kész, a husi is. Ezt a kettőt összekeverjük és még picit együtt is pirítjuk és újra fűszerezzük.
Közben a káposzta is félkész lett. Jöhet a rétegezés. Alsó réteg a káposzta fele lesz, majd erre tesszük a hús-qouina keveréket. Ennek a tetejére jön a maradék káposzta. Utána tejfölt teszünk és arra pedig sajtot reszelünk.
170 fokon 35 percig sütjük.