Hozzávalók
2-3 db sárga vagy zöld nagyobb pritamin paprika
Ízlés szerint növényi sajt (ha nem vagy tejfehérje érzékeny akkor bármilyen sajt megfelelő)
Töltelékhez
1, 5 bögre quinoa
5 szelet bacon (ha vegán vagy ki hagyható)
1.5 bögre forró víz
2 evőkanál olívaolaj
1 csésze bio paradicsom szósz
1 szál zeller
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
Himalája só, Kakukkfű, oregano
Elkészítés
A felkockázott bacont megpirítjuk , majd tegyük félre. A visszamaradt zsírjában forgassuk meg a quinoat, adjuk hozzá az apró kockákra vágott szárzellert és a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítsuk. Fűszerezzük kakukkfűvel, oregánóval és sóval, majd öntsük fel 1,5 bögre forró vízzel és 1 csésze paszírozott paradicsommal. Lefedve főzzük kb. 20 percig.
Amíg készül, vágjuk az újhagymát karikákra és reszeljük le a növényi sajtot. A paprikákat vágjuk hosszában félbe, távolítsuk el az ereket és a magházat.
A megfőtt quinoat keverjük össze a szalonnakockákkal, a hagymakarikákkal és a sajttal. A keveréket osszuk el a paprikákba és 180 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt süssük kb.30 percet. Én pluszban még szoktam a tetejére reszelt sajttot szórni és vissza rakom a sütőbe fedetlenül pár percre, amíg a sajt ráolvad.
Brutál finom jó étvágyat hozzá!