Hozzávalók:
1 kg bio sütőtök
1 fél bögre quiona
1 db lilahagyma
50 g dió
7 dkg növényi feta sajt
5 dkg vörösáfonya
Ízlés szerint himalája só, bors
Ízlés szerint petrezselyem
A hús imádoknak mehet bele 300 g füstölt tarja
Elkészítés
A tököt félbevágjuk, kimagozzuk.
180 fokon előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Közben a quinoat dupla adag sós vízben megfőzzük.
A hagymát, petrezselymet, diót felaprítjuk, a sajtot kockára vágjuk. Az egészet egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az áfonyát.
Ha a sütőtök elkészült kikaparjuk a belsejét és kockára vágjuk. Hozzáadjuk a kész töltelékhez, fűszerezzük, visszatöltjük a tökbe. Itt jöhet bele a hús imádoknak a füstölt tarja kockára vágva.
Visszatesszük a sütőbe 10 percre és máris elkészült.