Hozzávalók:
250 g köles tészta
8 db virsli
3 evőkanál olívaolaj
2 fej lilahagyma
1 db paradicsom
1 db kaliforniai paprika
100 g vegán majonéz
50 g vegánföl
1 evőkanál almaecet
Ízlés szerint himalája só, bors
Újhagyma, snidling ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, majd leszűrjük, kis hideg vízzel lehűtjük, és egy kis olívaolajjal összekeverve félretesszük.
Ezután apróra vágjuk a lila hagymát, és felengedjük hideg vízzel, hogy veszítsen a csípősségéből. 3-4 percet ázni hagyjuk, majd leszűrjük, és visszatesszük a keverőtálba. Mellétesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd rálocsoljuk az almaecetet, megsózzuk, és erősen borsozzuk. Hozzákeverjük a kihűlt, olajozott tésztát is.
A virsliket felkockázzuk, és forró serpenyőben megpirítjuk, majd a többi alapanyag mellé szórjuk a keverőtálba.
Végül hozzákeverjük a vegán majonézt, a vegafölt, beleszórjuk a finomra vágott zöldfűszereket is, és akár azonnal fogyaszthatjuk, de én ajánlom kicsit hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.