2024. december 21. szombat, Tamás nap van. Holnap Zéno nap lesz.

Virslis tésztasaláta (tej és tojásmentes)

Hozzávalók:
250 g köles tészta 
8 db virsli 
3 evőkanál olívaolaj 
2 fej lilahagyma
1 db paradicsom 
1 db kaliforniai paprika
100 g vegán majonéz 
50 g vegánföl
1 evőkanál almaecet 
Ízlés szerint himalája só, bors 
Újhagyma, snidling ízlés szerint 
1 csokor petrezselyem 

Elkészítés:
A tésztát  kifőzzük, majd leszűrjük, kis hideg vízzel lehűtjük, és egy kis olívaolajjal összekeverve félretesszük.

Ezután apróra vágjuk a lila hagymát, és felengedjük hideg vízzel, hogy veszítsen a csípősségéből. 3-4 percet ázni hagyjuk, majd leszűrjük, és visszatesszük a keverőtálba. Mellétesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd rálocsoljuk az almaecetet, megsózzuk, és erősen borsozzuk. Hozzákeverjük a kihűlt, olajozott tésztát is. 

A virsliket felkockázzuk, és forró serpenyőben megpirítjuk, majd a többi alapanyag mellé szórjuk a keverőtálba.

Végül hozzákeverjük a vegán majonézt, a vegafölt, beleszórjuk a finomra vágott zöldfűszereket is, és akár azonnal fogyaszthatjuk, de én ajánlom kicsit hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.

 

További rami konyhája