Hozzávalók:
4 db tojás
200 g eritrit
4 db citrom
250 g növényi vegán mascarpone
100 g növényi tejszín
1 csomag gluténmentes babapiskóta
Elkészítés:
A citromos tiramisu pohárkrémhez először a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az eritrit felével habosra keverjük. A fehérjét pedig kemény habbá verjük. A citromok levét kifacsarjuk és félretesszük. A citromok héját lereszeljük és hozzákeverjük a vegán mascarponéhoz. Belekeverjük az eritrittel kikevert tojássárgáját és óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot. A növényi tejszínt kemény habbá verjük és ezt is összeforgatjuk a krémmel. Egy edényben megmelegítünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a maradék eritritet és a citromlevet. A babapiskótát kettétörjük, belemártjuk ebbe a szirupba, majd a pohár aljára tesszük. Rákanalazunk a krémből egy réteget, majd újabb babapiskótát teszünk rá. A citromos krémből is öntünk rá egy réteget, a tetejére pedig ismét krémet rakunk.