2023. február 3. péntek, Balázs nap van. Holnap Csenge, Ráhel nap lesz.

Diós hókifli

Hozzàvalók:
400 g mandulaliszt
300 g kókuszvaj
150 g darált dió
100 g eritrit porcukor
A hempergetéshez eritrit porcukor

Elkészítés:
A hókifli tésztájához a mandulalisztet elmorzsoljuk a kókuszvajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk, mindkettőt fóliába csomagoljuk (egyszerre eggyel fogunk dolgozni, addig a másik fele pihen a hidegben), és hűtőbe dobjuk 30 percre. Az egyik csomagot kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen hosszú, vékony rudakat sodrunk belőle, majd kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, kifli alakúra hajtjuk, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket. 175 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük őket. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is, majd ha kihűltek a kiflik, eritrit porcukorba hempergetjük őket.

További rami konyhája

2022.12.14 Hólabda