2023. február 3. péntek, Balázs nap van. Holnap Csenge, Ráhel nap lesz.

Hólabda

Hozzàvalók:
8 db tojás
10 g vaníliás eritrit
200 g stevia
3 ek víz
220 g mandulaliszt vagy kókuszliszt
12 g sütőpor
Gluténmentes 20 g kakaópor
1 csipet só

A krémhez
2 db tojássárgája
2 db vanília kikapart belseje
140 g eritrit porcukor
100 ml mandulatej
40 g b.rizsliszt
200 ml csokis krémlikőr
100 g szoba-hőmérsékletű kókuszvaj
180 g kókuszreszelék
100 g fehér csoki apróra törve

Elkészítés:
A hólabda tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a vaníliával, édesítővel és a vízzel habosra keverjük. A b.rizslisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a sóval, végül a 3-féle textúrát egy nagy tálban óvatosan összeforgatjuk, nehogy a fehérjehab összetörjön. A piskótatésztát sütőpapírral borított, tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. A krémhez a sárgáját elkeverjük a vaníliával és az eritrit porcukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a mandulatejet, a krémlikőrt és a lisztet. Csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt, robotgéppel kikeverjük, és hozzáadagoljuk a szoba-hőmérsékletű kókuszvajat. A piskótát hosszában kettévágjuk, 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is a krémmel, és megforgatjuk kókuszreszelékben. A tetejére vízgőz felett felolvasztott fehér csokit csurgatunk, és legalább pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.

További rami konyhája