2023. február 3. péntek, Balázs nap van. Holnap Csenge, Ráhel nap lesz.

Zserbó golyó

Hozzàvalók:
100 g darált dió
300 g Gluténmentes cukormentes keksz
200 g cukormentes baracklekvár
100 g eritrit
150 ml mandulatej
50 ml rum
20 db aszalt sárgabarack
400 g étcsoki
Darált dió
Elkészítés:
A cukormentes zserbógolyóhoz a darált diót egy tálba tesszük a ledarált vagy mozsárban összetört kekszmorzsával. Hozzáadjuk a lekvárt, a porrá zúzott eritritet, felöntjük a növényi tejjel, illetve a rummal, és az egészet alaposan összedolgozzuk a kezünkkel. Kis adagokat veszünk ki a keverékből, a közepükbe teszünk egy felezett sárgabarackot, és kis gombócokat formázunk belőlük. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, és beleforgatjuk a bonbonokat. Zsírpapírra tesszük őket, és amíg még olvadt a csoki, megszórjuk darált dióval. Végül hagyjuk, hogy megszilárduljon a csoki, és már tálalhatjuk is. Ha bedobjátok a fagyasztóba, hamarabb lesz roppanós a csokiréteg.

További rami konyhája

2022.12.14 Hólabda