2024. április 24. szerda, György nap van. Holnap Márk nap lesz.

Cukkini fetás palacsinta

Hozzávalók:
200 g mandulaliszt 
6 db házi tojás 
2 kisebb cukkini 
Ízlés szerint chili
Ízlés szerint himalája só és bors 
100 g növényi feta sajt 
1 fél citrom héja 
Ízlés szerint kapor 
Kókuszolaj

Elkészítés:
A fetás mártogatóshoz a fetát kézzel egészen apró darabokra törjük. A citrom héját 50 ml vízzel, sóval, borssal krémes állagúra keverjük, és a fetához adjuk. Az elkészült fetakrémet egy tálkában tálalásig a hűtőbe helyezzük. A cukkinipalacsinta elkészítéséhez a mandulalisztet 2 dl vízzel, és a tojásokkal egy habverő segítségével palacsintatészta állagúvá habarjuk és a csilivel, fél tk sóval és némi borssal ízesítjük. A cukkinit lereszeljük, a kaprot pedig felaprítjuk, majd mindkettőt az elkészült masszához adjuk. Ezután pici kókuszolajat felhevítünk egy serpenyőben. A cukkini masszából egy evőkanálnyit oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy konyhai törlő segítségével a palacsintáról a kókuszolajat felitatjuk. Miután az összes cukkinipalacsinta elkészült tányérra helyezzük és a fetakrémmel együtt kínáljuk, és kaporral díszítjük. Isteni finom!

 

További rami konyhája