Hozzávalók:
Sült tökhőz:
600g sütőtök
1 csipet fahéj
Ízlés szerint himalája só és bors
Raguhoz:
10 szelet bacon
Ízlés szerint kolbász
4 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál füstölt paprika
Fűszerek:
oregánó, kömény, koriander,
500 g vörösbab
1 evőkanál fehérborecet
Köretként:
Quinoa vagy barnarizs
Elkészítés:
A sütőtököt megpucoljuk, kockákra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, összeforgatjuk a fahéjjal, sóval, borssal, kókuszolajjal, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A raguhoz apróra vágjuk a bacont, és kockázzuk a kolbászt egy nagy lábasban elkezdjük pirítani. Rádobjuk a felszeletelt chilit, majd kicsit lepirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és ha üvegesre párolódott, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezt is lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Ha felforrt, belerakjuk a sütőtököt, és 10 percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a vörösbabot, az ecetet, az és a felaprított koriander szárát, és további 10 percig rotyogtatjuk.
Közben a quinoat a vízzel és a sóval felrakjuk főni, és lefedve puhára pároljuk.