2024. december 21. szombat, Tamás nap van. Holnap Zéno nap lesz.

Rántott zeller

Hozzávalók:
1 nagyobb darab zellergumó
Ízlés szerint himalája só
Kókuszolaj a sütéshez
Panírhoz
4 db tojás
8 evőkanál bambuszrostliszt
Gluténmentes zsemlemorzsa
Ízlés szerint himalája só és bors

Öntet:
8 evőkanál cukormentes majonéz
1 csipet bors
Chili szósz vagy paprika

Elkészítés:
A zellert megpucoljuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és sós, lobogó vízbe dobjuk 3 percre. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezután a hagyományos módon bepanírozzuk: a tojást felverjük egy kevés sóval, borssal, majd először a bambuszrostlisztbe forgatjuk a zellert, utána a tojásba, végül a gluténmentes morzsába. Közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, kiszedjük, és 1-2 perc elteltével megszórjuk egy csipet sóval. A mártogatóshoz összekeverjük a hozzávalókat, és ezzel tálaljuk a zellert.
 

További rami konyhája