
Hozzávalók:
6 db cukkini
1 db bio tojás
15 dkg növényi sajt
Ízlés szerint:himalája só,bors ,fokhagyma
4-5 evőkanál mandula darálva(Zsemlemorzsának használtam)
Kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk, sajtreszelőn lereszeljük. Sózzuk és hagyjuk állni kb. 20 percet.Ezután kicsavarjuk és hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, az összeaprított fokhagymát és a darált mandulát. Alaposan összedolgozzuk, majd diónyi golyókat formázzunk belőle.Egy serpenyőbe a kókuszolajat felforrósítjuk, majd óvatosan belerakjuk a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk.
2. Konyha papíron engedjük a kókuszolajat lecsöpögni és máris fogyaszthatjuk ezt az isteni finomságot: