2024. április 25. csütörtök, Márk nap van. Holnap Ervin nap lesz.

Édesburgonyás fasírt (Gluténmentes)

 

Hozzávalók:
700 g édesburgonya 
3 db tojás 
4 gerezd fokhagyma 
1 teáskanál himalája só, fűszerpaprika
Ízlés szerint frissen őrölt bors 
100 g gluténmentes panírmorzsa 
Kókuszolaj a sütéshez 

Elkészítése:
Az édesburgonyákat meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba és megsózzuk. Megvárjuk amíg levet enged, ezután kinyomkodjuk belőle. 
Ezután a fokhagymák héját eltávolítom és az édesburgonyához reszelem, majd a maradék hozzávalókat is bele rakom, ezt alaposan összekeverem.
Vizes kézzel kis golyókat készítek a masszából, enyhén lelapogatom és a panírmorzsába forgatom. Ezután bő kókuszolajban mindkét oldalát ki sütöm.
Isteni próbáljátok ki!

További rami konyhája