2024. február 25. vasárnap, Mátyás nap van. Holnap Géza nap lesz.

Gluténmentes csöröge

Hozzávalók:
250 g túró (ha tejfehérje érzékeny vagy akkor totu)
12 dkg kókuszvaj 
3 evőkanál eritrit 
200 g mandulaliszt vagy bambuszrostliszt 
1 teáskanál szódabikarbóna 
3 evőkanál eritrit porcukor 
1 fél citrom leve 
2 dl kókuszolaj

Elkészítés 
A túrót, a tojással, édesítővel és a citromhéjjal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a puha kókuszvajat, a lisztet és a szódabikarbonát, amit egy pár csepp citromlével felfuttatunk.
Kézzel még dolgozunk egy keveset rajta, könnyen gyúrható tésztát kell kapjunk. Lisztezett felületen,  nyújtófával 4 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval tetszőleges formára vágjuk, és formázzuk. Közepesen forró kókuszolajban  sütjük. Az első felét lefedve, miután megfordítottuk, fedő nélkül sütjük.
Papírtörlőre szedjük, majd vaníliás, vagy fahéjas eritrit porcukorral megszórjuk.
A végén cukormentes lekvárral fogyasztjuk

 

További rami konyhája

2022.12.14 Hólabda