2024. április 26. péntek, Ervin nap van. Holnap Zita nap lesz.

Gluténmentes Vegán Csicseriomlett

Hozzávalók
150 g csicseriborsóliszt
250 g növényi tej
2 gerezd fokhagyma 
2 tk gluténmentes sörélesztőpehely
1 fej hagyma
3 fej gomba 
1 fél Kaliforniai paprika
1/2 tk füstölt paprika
Fűszerek 
1 tk curry, kurkuma, só, tarkabors
1 evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint spenót 
Elkészítés 
A csicseriborsólisztet és a növényi tejet összekeverjük, majd állni hagyjuk legalább 15 percig. Ezután fűszerezzük és hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet. Kicsit félre tesszük a masszát. 
Addig összevágjuk a zöldségeket, majd egy kis serpenyőben olajat hevítünk, amin megpirítjuk őket és hozzáadjuk a  spenótot is. A megpirult zöldségekre öntjük a masszánkat, mint egy palacsintatésztát, és kis fokozaton sütni kezdjük. Addig sütjük, amíg meg nem pirul. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
Jó étvágyat kívánok  [

További rami konyhája