Hozzávalók:
1 doboz camembert
Ízlés szerint sonka szelet
Ízlés szerint cukormentes áfonya szósz
50 ml olívaolaj
1 evőkanál paleo mustár
1 tk agave szirup
2 szelet gluténmentes kenyér vagy bagett
Saláta ízlés szerint: bébi spenót, madársaláta, koktélparadicsom
Elkészítés:
A saláta ízesítéséhez egy édes, gyümölcsös szószt készítünk: egy kis tálkába öntjük az áfonyaszószt, hozzáadjuk az olívaolajat, a mustárt, a sót és az agavét majd alaposan elkeverjük. Félretesszük. A kenyérszeleteket vékonyan átkenjük egy kis olívaolajjal, majd a sonkával együtt feldobjuk a grillre. Addig sütjük, ameddig a sonkának és a kenyereknek is mindkét oldala színt kap. Ahogy elkészültek, lekapjuk őket a grillről, és jöhet a sajt is, amit 2-3 perc alatt készre sütünk. A salátához egy tálba tesszük a spenótot és a madársalátát, a paradicsomokat, majd ráöntjük az előzőleg elkészített szószt és alaposan elkeverjük, hogy minden salátalevelet alaposan átjárjon a szósz és ízes legyen. Összeállítjuk a szendvicset: az egyik szelet kenyérre mehet bőségesen saláta, erre ráfektetjük a sonkát, majd a sajtokat, és lefedjük a másik szelet ropogósra sütött kenyérrel.