Hozzávalók:
12 db bio tojásfehérje
6 db bio tojássárgája
2 teáskanál konjak liszt
Ízlés szerint mák
Ízlés szerint vaníliás eritrit
1 csomag Keto vaníliás pudingpor
1 liter cukormentes kókusztej
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük.Mielőtt elkezdjük kemény habbá verni adunk hozzá egy kis édesítőt.
A 6 db tojássárgáját 1 dl kókusztejjel, konjak liszttel és édesítővel jól elkeverjük, majd szépen óvatosan egybe dolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjével.
Ezután 175 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük a mákos guba alapot.
Míg készül a kifli helyettesítő addig elkészítjük a vaníliás pudingot.
500 ml kókusztejjel elkeverjük a pudingport és lassú hőfokon addig főzzük míg be nem sűrűsödik.
Ezután a megsült kifli helyettesítő alapunkat felvágjuk és egy tál aljában elhelyezzük.
Kókusztejet vaníliával ,eritrittel, mákkal kikeverünk és ezzel meglocsoljuk, majd megszórjuk egy kis mákkal. Ezután jöhet a vaníliás puding réteg rá és ismét megszórjuk mákkal.
Természetesen a mákot eritrittel jól ki kell keverni, hogy ne legyen keserű.
Isteni finom nálunk semmi nem maradt belőle!