Hozzávalók:
200 g köles
150 g víz
600 ml cukormentes mandulatej
1 rúd vanília kikapart belseje
4 db tojás
100 g eritrit
70 g kókuszvaj (ha nem vagy érzékeny vaj)
Öntethez:
1 csomag keto vaníliás puding
500 ml mandulatej
Elkészítés:
A kölest a vízzel feltesszük főni. Amikor magába szívta a vizet, felöntjük a mandulatej felével, és tovább főzzük, amíg azt is magába szívja. Ekkor mehet rá a mandulatej másik fele és ismét addig főzzük, amíg magába szívja és megpuhul a köles. Ekkor elkeverjük benne a kókuszvajat, az édesítőt és a vaníliát.
Megvárjuk, míg legalább langyosra hűl. Ekkor egyesével hozzákeverjük a tojássárgájákat. A fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is a masszához keverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.