2021. május 12. szerda, Pongrác nap van. Holnap Imola, Szervác nap lesz.

Lazac tatár

RECEPT:
Hozzávalók:
- 500 g lazacfilé
- só
- bors
- kapor
- 2 evőkanál olívaolaj
- fél lilahagyma
- 1 citrom héja és leve

Elkészítés: A lazacfilét apróra felkockázod, és beleteszed egy olyan tálba, amiben bőven el fog férni. Ezután belereszeled a citrom héját, és a levét hozzáöntöd, majd jöhet a többi hozzávaló. A hagymát is felvágod apróra, és beleteszed a tálba. A kapor a legjobb ha friss és leveles, mert sokkal intezívebb az íze, de ha nem találsz frisset, akkor megteszi a szárított őrlemény is! Fogsz egy botmixert, és alaposan péppé turmixolod a tál egész tartalmát. A végén kóstold meg, és a saját ízvilágodnak megfelelően ízesítsd borssal, sóval, kaporral.
Jó étvágyat hozzá!

További rami konyhája