2024. április 25. csütörtök, Márk nap van. Holnap Ervin nap lesz.

Lúdláb torta

Hozzávalók:
Krémhez:
250 g paleo étcsoki 
500 ml növényi tejszín 
20 g eritrit 
250 g kimagozott meggy 

Piskóta:
6 db bio tojás 
40 g mandulaliszt 
20 g barnarizsliszt 
10 g kakaópor 
1 csomag gluténmentes sütőpor 

A tetejére:
200 g paleo étcsoki 
3 evőkanál kókuszolaj 

Elkészítés: 
Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje a hűtőben kihűlni. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, a növényitejszínt az édesítőszerrel felforraljuk. Folyamatos kevergetés közben az olvasztott étcsokihoz öntjük a tejszínt, jól összekeverjük,majd 1 órára a hűtőbe tesszük. 
Közben elkészítjük a piskótát is. A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgákat az édesítőszer felével habosra keverjük, közben hozzácsurgatjuk a kókuszolajat. Külön kemény habbá verjük a tojásfehérjét a maradék édesítőszerrel, a liszteket, kakaóport és a sütőport összeszitáljuk. Óvatosan összekeverjük őket.
Egy tortaformába belesimítjuk a tésztát. 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük,majd megvárjuk míg kihűl a piskótánk. 
Ha megdermedt a krém akkor habosra keverjük, majd  rásimítjuk a tésztára. Megszórjuk a meggyel, majd visszatesszük a hűtőbe egy órára.
Kivesszük a hűtőből a tortát, közben a mázhoz gőz fölött megolvasztjuk az étcsokit, hozzáadjuk a kókuszolajat  is. Ráöntjük a tortára és egyenletesen elsimítjuk rajta. Visszatesszük a hűtőbe kicsit és máris fogyaszthajuk ezt az isteni csokis sütit. 

 

További rami konyhája

2022.12.14 Hólabda