2021. október 22. péntek, Előd nap van. Holnap Gyöngyi nap lesz.

Mentes Derelye

Hozzávalók:
Kókuszliszt 50 g
Szezámmagliszt 50 g 
Útifűmaghéjliszt 50 g
Konjak liszt 10 g
2 bögre lanygyos víz 
1.5 evőkanál kókuszolaj 
1 tk.szódabikarbóna 
1 citrom héja 
1 csipet só 

Töltelék:
Cukormentes szilvalekvár 
Panír a forgatáshoz 
200 g Mandula panír
ízlés szerint porcukor eritrit 

Elkészítés:
A száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a langyos vizet és kókuszolajat ,majd jól összedolgozzuk.Ezután Kinyújtjuk és kocka lapokat vágunk ki belőle tetszés szerinti méretben .A tészta közepére helyezünk 1 tk  kemény szilvalekvárt és lezárjuk  egy másik lappal.
Sós, forrásban lévő vízbe rakjuk. Mikor feljött a víz felszínére utána kb 2 percig főzzük.
Ezután hideg vízzel leszűrjük és a  pirított panírba forgatjuk.
És máris fogyaszthatjuk jó étvágyat!

További rami konyhája