2022. január 29. szombat, Adél nap van. Holnap Martina nap lesz.

Mentes Diós Bejgli

Hozzávalók:
5 dkg kókuszliszt 
2 dkg szezámmagliszt 
3 dkg mandulaliszt 
6 g konjakliszt
1 csipet szódabikarbóna, só 
5 dkg kókuszvaj
7 kanál eritrit 
2 db tojás a kenéshez 
Töltelék
15 dkg darált dió 
10 dkg eritrit 
Ízlés szerint cukormentes barack lekvár 


Elkészítés:
Első lépésként a tésztát elkészítjük. A hozzávalókat egy tálba kimérjük és mindent jól összegyúrunk. Két részre osztjuk a tésztát, majd frissentartó fóliába csomagoljuk addig, amíg a töltelékeket elkészítjük.
A diót és az eritritett összekeverjük adatunk hozzá egy nagyon kevés cukormentes baracklekvárt , hogy ne legyen száraz a töltelékünk. 
Majd a tésztánkat két sütőpapír között kinyújtjuk és a fele tölteléket elterítjük rajta úgy, hogy a széleinél kihagyunk egy kis részt.Ezután  a fólia segítségével, szorosan feltekerjük.
Már csak lekenjük tojássárgájával, majd, ha megszáradt, lekenjük tojásfehérjével is, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. 

További rami konyhája