Hozzávalók:
Mákos réteg
15 dkg mák
1 evőkanál kókuszvaj
4 evőkanál eritrit
1 fél citrom leve
3 db bio tojás
Almás réteg
0,5 kg alma
fahéj, szegfűszeg
Ízlés szerint rum
Diós réteg
5 db tojás fehérje
20 dkg darált dió
Ízlés szerint eritrit
Elkészítés:
Első lépésként én az almás réteggel kezdtem. Meghámozod, lereszeled, fűszerezed és rumozod, majd egy lábasban odateszed párolni. Néha kevergesd meg.
A mákos réteghez válaszd szét a tojásokat. A fehérjéket verd kemény habbá. A többi hozzávalót a mák, a tojássárgája, az eritritet és a citromlevet keverd össze, a kókuszvajjal és olvaszd meg, hogy ne maradjon csomós. A habot óvatosan forgasd bele.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral először a mákos masszát egyengesd el. Erre halmozd az almát, majd irány a sütő. 150 fokon kb. 40 percig süljenek.
A sülés végefelé a tojásfehérjéket az eritrittel verd kemény habbá, amibe forgasd bele a finomra darált diót. Ez koronázza meg az egész sütit . 120 fokon kb. 30-40 percig kell sütni.