2022. január 29. szombat, Adél nap van. Holnap Martina nap lesz.

Mentes Flódni szelet

Hozzávalók:
Mákos réteg 
15 dkg mák
1 evőkanál kókuszvaj 
4 evőkanál eritrit
1 fél citrom leve 
3 db bio tojás 
Almás réteg 
0,5 kg alma 
fahéj, szegfűszeg
Ízlés szerint rum
Diós réteg 
5 db tojás fehérje 
20 dkg darált dió
Ízlés szerint eritrit 

Elkészítés:
Első lépésként én az almás réteggel kezdtem. Meghámozod, lereszeled, fűszerezed és rumozod, majd egy lábasban odateszed párolni. Néha kevergesd meg. 
A mákos réteghez válaszd szét a tojásokat. A fehérjéket verd kemény habbá. A többi hozzávalót a mák, a tojássárgája, az eritritet és a citromlevet keverd össze, a kókuszvajjal és olvaszd meg, hogy ne maradjon csomós. A habot óvatosan forgasd bele.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral  először a mákos masszát egyengesd el. Erre halmozd az almát, majd irány a sütő. 150 fokon kb. 40 percig süljenek.
A sülés végefelé a tojásfehérjéket az eritrittel verd kemény habbá, amibe forgasd bele a finomra darált diót. Ez koronázza meg az egész sütit . 120 fokon kb. 30-40 percig kell sütni.

 

További rami konyhája