Hozzávalók
200 g barna rizsliszt
50 g mandulaliszt
6 g gluténmentes sütőpor
4 db bio tojás
60 g kókuszvaj
85 g édesítő nálam( eritrit)
1 dl mandulatej
Elkészítés
A liszteket (barna rizsliszt, mandulaliszt) összekeverjük a sütőporral, majd külön tálkában a tojássárgáját a kókuszvajjal, édesítővel és mandulatejjel elkerverjük. Majd ezután a két tálka tartalmát egybe öntjük és szépen eldolgozzuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és az előző masszánkal óvatosan jól egybe dolgozzuk.
Kivajazott formába öntjük a masszát és 180 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
Ha valaki szereti a kakaós kalácsot akkor a massza feléhez 1,5 evőkanál kakaópor hozzáadásával el is tudja készíteni