2024. december 21. szombat, Tamás nap van. Holnap Zéno nap lesz.

Tépett csirke káposztasalátával

Hozzávalók:
8 db bőr nélküli csirke felsőcomb
Fűszerek ízlés szerint: himalája só, bors, fokhagyma
5 evőkanál cukormentes bbq szósz
200 g káposzta
150 g sárgarépa
200 g lilakáposzta
200 görög joghurt (Kókusz joghurt )
100 g cukormentes majonéz
1 db vöröshagyma
1 fél evőkanál fehérborecet
1 fél evőkanál dijoni mustár
Eritrit ízlés szerint
Ízlés szerint: himalája só, bors, aprított snidling
Elkészítés:
A bőr nélküli combokat fűszerezzük, majd összedolgozzuk 2 evőkanál BBQ szósszal. 170 fokra előmelegített sütőben 1,5 óra alatt készre sütjük. Amikor kész a csirke, 2 villa segítségével letépkedjük a csontról a húst, majd a maradék BBQ szósszal átkeverjük és ha szükséges, akkor sózzuk.
A káposztákat, a répát és a hagymát vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Sózni csak közvetlenül fogyasztás előtt sózzuk.

 

További rami konyhája