Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
70 dkg gluténmentesen keksz vagy granola
2 dl növényi tejszín (mandula, kókusz)
40 dkg totu(tojásfehérje) Ha nem vagy érzékeny a tejfehérjére akkor mehet túróval
1 rúd vanília kikapart belseje
3-4 evőkanál eritrit
1 dl mandulatej
Ízlés szerint citromfű
Elkészítés:
A dinnyét félbevágjuk, és a magos részét kanállal eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst apróra kockázzuk.A kekszet vagy granolát összekeverjük 4 ek dinnyekockával, és adagonként elosztjuk őket üvegkehelyben. A növényi tejszínt kemény habbá verjük. Az áttört túrót vagy totut simára keverjük a eritrittel,vaníliával és a mandulatejjel, majd beleforgatjuk a tejszínt és a maradék dinnyekockát.A dinnyés túró vagy totukrémet az alap rétegre kanalazzuk.Végül citromfűvel díszítjük!