Hozzávalók
Panna cottához :
600 ml mandula vagy kókusztejszín
150 ml mandulatej
1 db vaníliarúd kikapart belseje
10 g zselatin
Sóskaramelles pop cornhoz
3 marék popcorn
1 nagy csipet só
200 g agave szirup
Elkészítés
A panna cottához a zselatint elkeverjük kb. 40 ml mandulatejben és félretesszük. Az agavet karamellizáljuk, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a maradék tejet és a kókusztejszínt. Belerakjuk a vanília kikapart magjait és mikor újra jól felmelegedett, elkeverjük benne a zselatint, ami időközben magába szívta a tejet és a sót. Még melegen poharakba öntjük az alapot és berakjuk a hűtőbe legalább 1 éjszakára.
A karamellás pop-cornhoz karamellizáljuk az agavet, beleszórjuk a sót és ráöntjük a pattogatott kukoricára. Gyorsan, lazán átkeverjük és sütőpapíros tepsire terítjük. Mikor a panna cotta megdermedt, a kisebb darabokra tördelt pop-cornnal tálaljuk.