2021. november 30. kedd, Andor, András nap van. Holnap Elza nap lesz.

Sóskaramelles Panna cotta

Hozzávalók
Panna cottához :
600 ml mandula vagy kókusztejszín
150 ml mandulatej 
1 db vaníliarúd kikapart belseje
10 g zselatin 

Sóskaramelles pop cornhoz
3 marék popcorn 
1 nagy csipet só 
200 g agave szirup 
Elkészítés 
A panna cottához a zselatint elkeverjük kb. 40 ml mandulatejben és félretesszük. Az agavet karamellizáljuk, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a maradék tejet és a kókusztejszínt. Belerakjuk a vanília kikapart magjait és mikor újra jól felmelegedett, elkeverjük benne a zselatint, ami időközben magába szívta a tejet és a sót. Még melegen poharakba öntjük az alapot és berakjuk a hűtőbe legalább 1 éjszakára. 
A karamellás pop-cornhoz karamellizáljuk az agavet, beleszórjuk a sót és ráöntjük a pattogatott kukoricára. Gyorsan, lazán átkeverjük és sütőpapíros tepsire terítjük. Mikor a panna cotta megdermedt, a kisebb darabokra tördelt pop-cornnal tálaljuk.


 

További rami konyhája