Hozzávalók:
1 db sütőtök
8 levél zsálya
5 evőkanál növényi krémsajt
4 evőkanál pirított tökmag
13 db szilva
Fűszerek: himalája só, bors
2 db kisebb chili paprika
Olívaolaj
Öntet
120 ml olívaolaj
30 ml vörösborecet
4 evőkanál cukormentes szilvalekvár
20 g aszalt szilva
Elkészítés:
A sütőtököt elfelezzük, a magokat eltávolítjuk, és vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, összeforgatjuk sóval, borssal, felszeletelt chilivel, egy kevés olívaolajjal, zsályalevelekkel, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kis színt nem kap. Az öntethez apróra vágjuk a szilvát, és leturmixoljuk a lekvárral, majd mehet bele a többi hozzávaló is.Ezután már csak a tálalás következik. :-) A tököt a tányérra tesszük, erre jöhet a kis kockákra vágott szilva, a krémsajt, öntet, végül pedig a sült zsályalevelek és a pirított tökmag.Isteni finom próbáljátok ki!