Hozzávalók
4 db paradicsom
250 g sajtkrém
200 g mozzarella
100 g parmezán
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor bazsalikom
Ízlés szerint himalája só, bors, oregánó
Elkészítés
A paradicsomokat felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük őket.
Míg sülnek a paradicsomok, egy tálban összekeverjük a sajtkrémet a reszelt mozzarellával és parmezánnal, a szárított bazsalikommal és az oregánóval, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Szétterítjük a krémet egy sütőbe tehető serpenyőben.
Miután megsültek a paradicsomok, visszavesszük a hőfokot 180 fokra, és 15 percre betesszük sülni a sajtos keveréket. 15 perc elteltével a tetejére helyezzük a paradicsomkarikákat és további 15 percig sütjük.