Hozzávalók:
Alap:
200 g mandula
75 g kókuszreszelék
nagyon kevés kókusztej
Krém:
25 g kesudió
200 ml kókusztejszín
2 evőkanál kókuszolaj
50 g kókuszreszelék
ízlés szerint eritrit vagy stevia
Csokis réteg:
200 g Paleo étcsoki cukormentes
250 ml kókusztejszín
Elkészítés:
A krémhez a kesudiót forró vízzel leforrázzuk és 10 percig állni hagyjuk.Addig az alap hozzávalóit egy aprító gépben addig aprítjuk, amíg egy jól formázható masszát nem kapunk. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk, egyenletesen oszlassuk el a masszát. A kesudiót lecsepegtetjük, majd a krém többi hozzávalójával együtt az aprítógépben homogén masszává turmixoljuk. Ha elkészült az alapra öntjük és egy spatula segítségével ezt is egyenletesen eloszlatjuk. Amíg elkészítjük a csokis réteget a tortánkat a hűtőben pihentetjük. Egy lábasban felmelegítjük a kókusztejet, majd beleszórjuk a darabokra tört étcsokoládét és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Ha valaki édesen szereti a csokit akkor nyugodtan lehet itt hozzáadni egy kis édesítőt. Amikor elkészült az étcsokoládés masszát a torta tetejére öntjük, kicsit megütögethetjük a formát , hogy egyenletesebb legyen a teteje. Ha kész egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.És másnap már fogyaszthatjuk is ezt az isteni finom mentes sütit!