2021. november 30. kedd, Andor, András nap van. Holnap Elza nap lesz.

Vegán Bounty torta

Hozzávalók:
Alap:
200 g mandula
75 g kókuszreszelék
nagyon kevés kókusztej

Krém:
25 g kesudió
200 ml kókusztejszín
2 evőkanál kókuszolaj
50 g kókuszreszelék
ízlés szerint eritrit vagy stevia

Csokis réteg:
200 g  Paleo étcsoki cukormentes
250 ml kókusztejszín

Elkészítés:
A krémhez a  kesudiót forró vízzel leforrázzuk és 10 percig állni hagyjuk.Addig  az alap hozzávalóit egy aprító gépben addig aprítjuk, amíg egy jól formázható masszát nem kapunk. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt  tortaformába nyomkodjuk,  egyenletesen oszlassuk el a masszát. A kesudiót lecsepegtetjük, majd a krém többi hozzávalójával együtt az aprítógépben homogén masszává turmixoljuk. Ha elkészült az alapra öntjük és egy spatula segítségével ezt is egyenletesen eloszlatjuk. Amíg elkészítjük a csokis réteget a tortánkat a hűtőben pihentetjük. Egy lábasban felmelegítjük a kókusztejet, majd beleszórjuk a darabokra tört étcsokoládét és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Ha valaki édesen szereti a csokit akkor nyugodtan lehet itt hozzáadni egy kis édesítőt. Amikor elkészült  az étcsokoládés masszát a torta tetejére öntjük, kicsit megütögethetjük a formát , hogy egyenletesebb legyen a teteje. Ha kész egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.És másnap már fogyaszthatjuk is ezt az isteni finom mentes sütit!

További rami konyhája