
Hozzávalók :
Cékla pogácsa :
25 dkg nyers cékla
2 gerezd fokhagyma
1 bögre csicseriborsó
1 evőkanál útifűmaghéj
3 evőkanál lenmagpehely
1 fej lilahagyma
2,5 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál őrölt kömény
2 evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint himalája só, bors
Hamburger összerakásához:
Gluténmentes Hamburger buci
Saláta
Lilahagyma lekvár
Vegán majonéz
Elkészítése a cékla pogácsának:
A lenmagpelyhet összekeverjük 5 evőkanál meleg vízzel és 10 percig hadjuk állni.
A céklát megpucoljuk, majd lereszeljük egy kislyukú reszelőn.
A hagymát megpirítjuk és hozzáadjuk a sót és a fokhagymát.
A csicseriborsót aprítóban nagyjából pépesítjük össze, hogy kissé darabos maradjon. Ezután összekeverjük a céklás hagymás alappal.
Ezután hozzáadjuk a (útifűmaghéj, himalája só, bors, kömény, füstölt paprika) és alaposan keverjük össze.
Ezután már csak kisütjük és ízlés szerint összerakjuk a Vegán Gluténmentes Cékla Burgert